Kategorier
Spørgsmål

Hvor langt er et maraton?

Hvor langt er et maraton, og hvem har p.t. rekorden for bedste tid nogensinde? Disse spørgsmål besvarer vi blandt andre i artiklen her. 

Et maraton er et landevejsløb på 42,195 km.

Siden 1896 har maratonet været en del af OL-programmet, men OL er langt fra det eneste sted, man kan stifte bekendtskab med et maraton.

Hvert år afholdes der nemlig et utal af maratoner verdenen over, og særligt storbyerne er glade for afholdelse af maratoner.

Længden på et maraton har ikke altid været den samme

Maratondistancen har ikke altid været 42,195 km. Denne distance blev første gang løbet som OL-disciplin i London i 1908.

At distancen dengang endte med at være netop 42,195 km skete af hensyn til den britiske kongefamilie, som ruten blev tilpasset efter.

Maratonløbet skulle nemlig begynde ved kongelige residens Windsor Castle og slutte ved den kongelige loge på det olympiske stadion.

Hvis denne rute skulle forløses, var den nødt til at være de omtalte 42,195 km. 

Tidligere havde et maraton blot været 40 km.

Efter maratonløbet i London valgte man at holde fast i de 42,195 km, hvilket man har gjort helt indtil i dag. Om distancen nogensinde justeres igen, er svært at sige, men hos Fittips.dk tror vi det faktisk ikke.

Bedste tid nogensinde

Den hurtigste tid, som et maraton nogensinde er blevet gennemført på, er 2 timer, 1 minut og 39 sekunder. 

Indehaveren af denne flotte tid er kenyanske Eliud Kipchoge, der i 2018 vandt Berlin Marathon med denne uhørt flotte tid.

Rekordindehaveren på kvindesiden hedder Brigid Kosgei. Også hun er fra Kenya. 

Hendes tid lyder på 2 timer, 14 minutter og 4 sekunder, og denne blev sat i 2019 til Chicago Marathon.

Tak til autostol.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejdet med de gode folk fra autostol.dk. Vi takker mange gange for hjælpen med artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *