Kategorier
Sport

Alternative sportsgrene

Fodbold og håndbold er to af de absolut største sportsgrene herhjemme, men selvom flertallet af danskerne vælger en af disse, kan du sagtens gå en anden vej, og dyrke en alternativ sportsgren. 

I denne artikel vil vi præsentere dig for vores bud på de bedste alternative sportsgrene.

1. Parkour

Parkour er en relativt ny sportsgren herhjemme, og selvom den var yderst populær hos mange unge, da den blev introduceret herhjemme, er der fortsat tale om en nichesport, som relativt få mennesker dyrker.

Parkour kan være en meget krævende sportgren fysisk, fordi man bruger hele kroppen, når man svinger, hopper og kravler rundt.

Parkour er en sportgren, som er relativt nem at gå til, men i takt med at man forbedrer sine evner, er der rig mulighed for at udfolde sig ved at lave mere komplicerede spring og tricks. 

2. Skydning

Skydning er ikke nødvendigvis en fysisk hård sportsgren, men det kan være ganske krævende mentalt.

Der findes mange former for skydning, og hvilken der er den rette for dig, ved du bedst selv. 

Hvis du er nu indenfor skydning, kan du med fordel starte med en luftpistol. En sådan kræver ikke våbentilladelse, og så er de relativt prisvenlige. Alternativt kan du besøge en skydeklub, og bede om en prøvetime der, så du kan se, om skydning er noget for dig.

3. Klatring

Selvom vi bor i Danmark – et land som er mere eller mindre fuldstændigt fladt – kan du sagtens bruge din fritid på at klatre.

Der findes adskillige rigtigt fine klatrevægge rundt omkring i landet, hvor både nybegyndere og erfarne klatrere kan få sved på panden. 

Det er som udgangspunkt ikke farligt at klatre, da man er spændt fast, men for de fleste vil det alligevel give et herligt lille kick, når man kravler adskillige meter op i luften på en klatrevæg.

4. Cheerleading

Du har med garanti set cheerleadere give den gas – hvis ikke i virkeligheden, så i hvert fald på film. 

I USA er cheerleading en stor og populær sportsgren, men herhjemme er det knapt så udbredt. 

Cheerleading er ikke nødvendigvis kun for kvinder, for der er også behov får mænds råstyrke, når der skal kastes rundt med holdkammeraterne.

5. Bowling

Bowling er især en populær sportsgren hos det ældre segment, men der er bestemt også plads til yngre krafter i bowlingklubberne rundt omkring i landet. 

Du behøver ikke nødvendigvis melde dig ind i en klub, hvis du gerne vil bowle i din fritid, for du kan sagtens bare samle en flok venner og aftale en fast dag, hvor I mødes og vælter kegler.

Bowling er ikke den mest fysisk krævende sportsgren, men de fleste af os har nok alligevel oplevet, at man kan vågne op dagen efter og have ondt i kroppen, efter man har brugt aftenen på at lave strikes. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *