Kategorier
Spørgsmål

Hvad betyder BMI?

Du har formentlig hørt begrebet BMI før, men ved du, hvad du står for? Hvis ikke, så gør du lige om lidt. I artiklen her redegør vi nemlig for betydningen af BMI, og hvad denne måleenhed kan bruges til.

BMI er en forkortelse for ‘Body Mass Index’ og er et udtryk, der beskriver kroppens masseindex, altså hvor tung man er i forhold til ens højde.

Der findes et BMI-skema, der angiver, hvorvidt man er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig. Vær dog opmærksom på, at BMI ikke alene bør være pejlemærke for, hvorvidt ens vægt er normal og sundt, hvilket hænger sammen med, at BMI ikke skelner mellem fedt og muskler.

Hvor om alting er, så ser BMI-skemaet altså ud som følger:

Vægt

BMI

Sygdom og dødelighed

UndervægtUnder 18,5Let forøget
Normalvægt18,5 – 24,9Lav
Overvægt25,0 – 29,9Let forøget
Fedme grad I30,0 – 34,9Forøget
Fedme grad II35,0 – 39,9Meget forøget
Fedme grad III40 og deroverEkstremt forøget

Hvordan udregner jeg min BMI?

Vi forestiller os, at du nu er blevet ganske nysgerrig på, hvad din BMI er, og kan i den henseende glædeligt informere dig om, at det faktisk er ganske let for dig at udregne din BMI.

Formlen, du skal bruge, ser ud som følger:

  • BMI = vægt (kg) / højde^2 (m).

Hvis ovenstående ikke giver helt mening, så vil et konkret eksempel formentlig lette din forståelse af formlen. Derfor tager vi et sådant i næste afsnit.

Eksempel

Lad os prøve at udregne BMI’en for en person, der måler 1,76 m i højden, og som vejer 82 kg.

For sådan en person vil formlen se ud som følger:

  • 82 kg / (1,76 m x 1,76) = 26,47.

Hvis du – efter at have set ovenstående eksempel – stadigvæk synes, at udregning af BMI er vanskeligt, anbefaler vi dig at bruge en af de mange BMI-beregnere, der findes online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *